آموزش WP Rocket + پیکربندی بهینه اختصاصی

امروز می خواهیم تا به آموزش WP Rocket بپردازیم و بتوانیم بهترین و بهینه ترین کانفیگ را برای افزونه موشک وردپرس برای هر سایتی انجام دهیم. در حالت کلی باید حتما یک افزونه بهینه ساز وردپرس نصب کنید و این کار می تواند همه سایت را بهینه کند و اگر بخواهید که برای هر موردی یک افزونه نصب کنید مطمئنن بار سرور شما افزایش پیدا می کند.

برای بهینه سازی سایت وردپرس باید برای هر مورد مثلا، دیتابیس، فایل ها، تصاویر و … یک افزونه نصب کنید و این کار از لحاظ اصول اصلا کار درستی نیست و باید به فکر این باشیم که همه این کارها را بتوانیم با یک افزونه انجام دهیم! بهترین گزینه ها برای این مورد افزونه Autoptimize هست که کلا رایگان در مخزن وردپرس موجود است.
[irinfobox]دقت داشته باشید که این افزونه نسخه رایگان ندارد و تنها نسخه پریمیوم دارد که در سایت نسخه پریمیوم و اورجینال با فاکتور خرید را قرار داده ایم[/irinfobox]
ولی پیشنهاد همه وبمستران و توسعه دهندگان وردپرس، استفاده از افزونه Wp Rocket هست که نسخه اورجینال این افزونه در سایت آی آر المنتور موجود است. حتی در بخش فاکتورهای خرید می توانید به فاکتور خرید اورجینال دسترسی داشته باشید.
[irinfobox]فقط با نصب افزونه موشک وردپرس، سرعت وردپرس تا حد 60% بدون هیچ کانفیگی افزایش پیدا می کند! با کانفیگ بهینه با این آموزش می توانید تا 80% سرعت را بالا ببرید.[/irinfobox]
آموزش افزونه WP Rocket
فعلا هیچ افزونه ای نتوانسته با این افزونه رقابت داشته باشد و روز به روز هم در آپدیت های جدید امکانات افزونه زیاد می شود و همه تنظیمات به صورت کامل فارسی شده هست و می توانید با همه بخش ها آشنایی داشته باشید. در تنظیمات WP Rocket گزینه های متنوعی وجود دارد و هر کدام به نوبه خود مهم است و باید حتما با آموزش پیش بروید.
1 – نصب افزونه WP Rocket
در اولین قدم باید افزونه را در وردپرس و سایت خود نصب کنیم. برای این کار ابتدا نسخه اورجینال افزونه را از لینک زیر خریداری کنید و مراحل را ادامه بدید : (این افزونه به صورت کامل و جز به جز توسط تیم ما فارسی سازی شده و بدون مشکل میتوانید در هر وقت توضیحات فارسی را مشاهده کنید و تنظیمات خود را بر اساس توضیحات بر روی سایت اعمال کنید.)
سپس به مسیر “پیشخوان وردپرس » افزونه ها » افزودن” در وردپرس خود بروید.

در صفحه باز شده بر روی دکمه “بارگذاری افزونه” و سپس بر روی “Choose File” کلیک کنید و فایل زیپ افزونه را انتخاب کنید و بر روی دکمه “Open” کلیک کنید.

بعد از انتخاب فایل، بر روی دکمه “نصب” کلیک کنید و این کار مدتی کم طول می کشد و در این زمان فایل زیپ درون هست آپلود می شود.

در آخر هم بر روی دکمه “فعال کردن افزونه” کلیک کنید تا فزونه فعال شود. تا اینجا ما توانستیم که افزونه را در وردپرس خود نصب کنیم و فعال سازی افزونه را انجام دهیم.
2 – تنظیمات افزونه WP Rocket
بعد از نصب افزونه، می رسیم به بقیه آموزش کار با افزونه WP Rocket که همان تنظیمات هست. ابتدا به مسیر “پیشخوان » تنظیمات » wp rocket” بروید.

بعد پیمایش مسیر فوق، با صفحه تنظیمات افزونه WP Rokcet مواجه می شود که باید همانند تصویر زیر باشد :

در اینجا می خواهیم تا با همه بخش ها و منو ها به صورت مختصر آشنا بشیم و در ادامه هم تک به تک همه این تنظیمات را انجام دهیم.
- داشبورد : در این بخش اطلاعات مربوط به افزونه قرار دارد. توضیحات کوتاهی درباره افزونه در این بخش می توانید مشاهده کنید و همچنین می توانید آموزش های سایت رسمی را مشاهد کنید. (این بخش ربطی به کانفیگ و تظیمات ندارد.)
- کش : در این بخش تنظیمات مربوط به کش وردپرس قرار دارد. یعنی در این بخش می تونیم کش برای موبایل، کاربران و… را کانفیگ کنیم.
- بهینه سازی فایل : یکی از مهم ترین بخش و تنظیمات افزونه WP Rocket، در این بخش قرار دارد و در این قسمت می توانیم نحوه بهینه سازی فایل های وردپرس و قالب را انجام دهیم.
- رسانه : این بخش هم مربوط هست به بهینه سازی فایل های چندرسانه ای که این بخش هم به نوبه خود مهم است و باید به دقت تنظیم شود.
- پیش بارگذاری : در این بخش می توانید کانفیگ پیش بارگذاری و یا Preload را انجام دهید که این مورد در نسخه جدید اضافه شده و بسیار بسیار در بهینه سازی سایت تاثیر دارد.
- قوانین پیشرفته : در این بخش می توانید قوانین پیشرفته برای بهینه سازی اعمال کنید. به طور مثال می توانید تعیین کنید که چه آدرس ها کش نشوند یا چه نوع کاربرانی شامل کش شوند یا نه.
- پایگاه داده : یکی از مهم ترین بخش ها هست و در این قسمت می توانید بهینه سازی دیتابیس وردپرس را انجام دهید که تاثیر بسیار زیادی در سرعت و کانفیگ افزونه دارد.
- شبکه تحویل محتوا (CDN) : اگر از CDN استفاده می کنید حتم این مورد به درد شما خواهد خورد و تنظیمات خودکاری برای این نوع سایت ها دارد.(اگر از CDN استفاده نمی کنید تنظیمات این بخش نادیده گرفته می شود.)
- تپش قلب : یک اصطلاح برای قلب وردپرس محسوب می شود که در استفاده از منابع سرور تاثیر دارد و این مورد می تواند توسط این افزونه کنترل شود و تاثیر بسیار زیادی در سرعت سایت دارد.
- افزودنی ها : در این بخش افزودنی هایی موجود است که می توانید فعال یا غیر فعال کنید.
- بهینه سازی تصویر : در این بخش می توانید به بهینه سازی تصاویر بپردازید اما برای این مورد افزونه imagify را خود افزونه پیشنهاد می دهد که به صورت رایگن می توانید از مخزن وردپرس نصب کنید.
- ابزارها : در این بخش بزارهایی اضافی قرار دارد که به طور مثال می توانید تنظیمات و کانفیگ افزونه را برونبری و یا درون ریزی کنید.
- آموزش ها : در ین بخش ها آموزش هایی تصویری از سایت رسمی موجود است که می توانید مشاهده کنید. اما لازم نیست چون همه بخش ها و تنظیمات در این آموزش گفته شده است.
تا اینجای کار با بخش ها و منوهای مختلف افزونه آشنا شدیم اما این آموزش ها و مقدمات باید حتما در آموزش راکت وردپرس موجود باشند تا بتوانیم به بقیه آموزش ها دسترسی داشته باشیم.
3 – تنظیمات کش
در این قسمت باید تنظیمات کش وردپرس را انجام دهیم. در این جا 3 نوع کش وجود دارد :
- کش موبایل
- کش کاربر
- طول عمر کش
[irinfobox]بهترین تنظیمات برای این بخش این است که تیک کش برای کاربران و همچنین موبایل را قرار دهید و همچنین طول عمر کش را روی 5 یا 6 ساعت تنظیم کنید.[/irinfobox]
تنظیمات این بخش را همانند تصویر زیر انجام دهید و در آخر بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.

تنظیمات این بخش برای انواع سایت ها ثابت هست و زیاد تنظیمات مهمی نیست ولی باز هم باید برای بهینه سازی بیشتر حتما همنند تصویر بالا تنظیم شود.
4 – بهینه سازی فایل
مهم ترین بخش در بهینه سازی سرعت سایت بهینه سازی فایل ها هستند و ین کار کلا برای هر سایتی باید به درستی انجام شود. چون هر سایتی مخصوصا وردپرس که داری افزونه های زیادی هم هست از تعداد زیادی فایل دارای کد استفاده شده است و این فایل ها می توانند سرعت سایت را تحت تاثیر انجام دهند.
[irirelated]آموزش افزایش سرعت المنتور[/irirelated]
کلا در وردپرس چون فایل های CSS و JS بیشتر سایت را تشکیل می دهند باید حتما این فایل ها بهینه سازی شوند و این بخش هم کلا دارای 2 بخش هست :
- فایلهای CSS
- پرونده های CSS را به حداقل برسانید : اگر تیک این گزینه را قرار دهید همه فایل های CSS بهینه سازی و فشرده می شوند. یعنی فشردهسازی فایلهای CSS حجم را با استفاده از حذف کامنتها و فضاهای خالی کاهش میدهد. (حتما باید این گزینه قرار داده شود.)
- ادغام فایل های CSS : ترکیب CSS همه پرونده های خود را در 1 فایل ترکیب کرده و درخواست HTTP را کاهش می دهد. اگر سایت شما از HTTP / 2 استفاده می کند توصیه نمی شود. (تیک این گزینه غیر فعال باشد.)
- بهینه سازی تحویل CSS : تحویل بهینه سازی CSS برای جلوگیری از مسدود شدن سریع بار سرور ، CSS را در وب سایت خود حذف می کند. (این گزینه باید فعال باشد)
- فایلهای جاوا اسکریپت
- پرونده های JavaScript را فشرده کنید : اگر تیک این گزینه را قرار دهید همه فایل های جاوا اسکریپت بهینه سازی و فشرده خواهند شد. (حتما باید تیک این گزینه قرار داده شود.)
- پرونده های JavaScript را ترکیب کنید : اگر تیک این گزینه را فعال کنید همه فایل های جاوا اسکریپت در یک فایل ترکیب می شوند. (این گزینه غیرفعال باشد چون حجم کش و همچنین حجم فایل ترکیب شده بسیار زیاد می شود.)
- جاوا اسکریپت را به تعویق انداخته شد : بارگذاری جاوا اسکریپت به صورت تاخیری برای افزایش سرعت بارگذاری، جاوا اسکریپتهای مسدود کننده رندر (render-blocking) صفحه را حذف میکند.(حتما تیک این گزینه را قرار دهید)
- تاخیر در اجرای JavaScript : با تأخیر در بارگذاری پرونده های JavaScript تا تعامل کاربر ، عملکرد را بهبود می بخشد (این گزینه باید فعال باشد)
در آخر باید تنظیمات این بخش همانند تصویر زیر باشد :

5 – تنظیمات رسانه
رسانه وردپرس شامل ویدئو ها و تصاویر هست که تاثیر بسیار زیادی در سرعت وردپرس دارد چون همه مقالات و یا محصولات شما دارای متن و تصویر و ویدئو هست و این فایل های رسانه باید به بهینه ترین شکل ممکن در سایت قرار بگیرند تا حجم پایینی از هاست را به خود اختصاص دهند.
این بخش شامل قسمت های زیر هست :
- بارگذاری تنبل : این گزینه می تواند زمان بارگذاری واقعی تصاویر را بهتر کند زیرا تصاویر ، iframes ها و فیلم ها فقط با وارد شدن به صفحه نمایش با اسکرول کاربر بارگذاری می شوند و تعداد درخواست های HTTP را کاهش می دهند.
- فعال سازی برای تصاویر : بارگذاری تنبل را برای تصاویر فعال می کند.
- برای iframes و فیلم ها فعال کنید : بارگذاری تنبل را برای فیلم ها و کدهای iframes فعال می کند.
- ابعاد تصویر : ویژگی های عرض و ارتفاع از دست رفته را به تصاویر اضافه کنید. این گزینه را غیرفعال کنید
- جاسازیها : از جاسازی محتوای دیگران در سایت شما جلوگیری می کند ، از جاسازی محتوای سایت های دیگر (غیر مجاز) جلوگیری می کند و درخواست های JavaScript مربوط به جاسازی های وردپرس را حذف می کند.
- سازگاری WebP : در صورتی که مایل هستید موشک وردپرس تصاویر WebP را به مرورگرهای سازگار تحویل دهد این گزینه را فعال کنید. لطفا توجه داشته باشید که موشک وردپرس نمیتواند تصاویر WebP را برای شما ایجاد کند. برای ایجاد تصاویر WebP ما افزونه Imagify را پیشنهاد میکنیم.
تنظیمات ین بخش را همانند تصویر زیر انجام دهید و در آخر بر روی دکمه “ذخیره تغییرات” کلیک کنید.

6 – پیش بارگذاری
زمانی که پیشبارگذاری را فعال کنید، WP Rocket با استفاده از لینکهای داخل نقشه سایت شروع به ساختن کش خواهد کرد. پیشبارگذاری زمانی که محتوای جدیدی را اضافه یا حذف کنید شروع به کار خوهد کرد و همچنین میتوانید به صورت دستی از نوار ابزار مدیریت یا داشبورد موشک وردپرس می تواند دستی فعال کنید.
- پیش بارگذاری کش
- فعال سازی پیش بارگذاری (حتما فعال باشد)
- پیش بارگذاری حافظه نهان مبتنی بر نقشه سایت را فعال کنید (فعال باشد)
- پیوندها را از قبل بارگیری کنید
- فعال کردن لینک پیش بارگذاری : پیش بارگیری پیوند با بارگیری یک صفحه هنگامی که کاربر روی پیوند قرار دارد ، بارگیری قابل درک را بهبود می بخشد. (این گزینه فعال باشد)
- تنظیمات درخواست DNS : تنظیم DNS می تواند باعث شود سریعتر پرونده ها به خصوص در شبکه های تلفن همراه سریعتر بارگذاری شوند
- Preload Fonts : مسیر ها یا url فایل های فونت باید از قبل بارگیری شود را مشخص کنید (یک مسیر در هر خط). فونت ها باید در دامنه خود شما یا دامنه ای که در برگه CDN مشخص کرده اید ، آپلود شوند. این مورد جدیدا یک ارور در سایت های تست سرعت محسوب می شود و شما باید مسیر فونت ها را در این بخش در داخل جعبه متن وارد کنید. به طور مثال : /wp-content/themes/your-theme/assets/fonts/font-file.woff
تنظیمات این بخش را همانند تصویر زیر انجام دهید و بر روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.

7 – تنظیمات پیشرفته
در این بخش می توانید قوانین پیشرفته برای بهینه سازی وردپرس اعمال کنید و این بخش در ویدئوی آموزشی به صورت کامل آموزش داده می شود و در مواقعی می تواند کاربردی باشد. اگه به طور خلاصه بخواهیم این مورد را شرح دهیم، می توانید قوانینی تعیین کنید که مسیرها و فایل های خاص بهینه سازی نشوند.
کاربرد این بخش در مواقعی هست که وقتی شما یک تنظیمات بهینه سازی یا هر تنظیماتی را بر روی سایت اعمال میکنید و سایت شما با مشکل مواجه می شود باید فایل هایی را که این مشکل را ایجاد می کنند پیدا کنید و مسیر آن را در این بخش در قسمت مورد نظر قرار دهید تا این افزونه از بهینه سازی فایل مورد نظر صرف نظر کند.
8 – پایگاه داده
می رسیم به یکی از مهم ترین بخش های آموزش WP Rocket که همان بخش بهینه سازی پایگاه داده است و باید حتما دیتابیس و یا پایگاه داده وردپرس بهینه سازی شود.
وقتی در وردپرس شما محصول و یا نوشته ای را ویرایش می کنید و یا کامنت هایی را در سایت قرار می دهید این موارد فضای زیادی از هاست و سرور شما را اشغال می کند و همچنین حجم دیتابیس را بالا می برند و در حالی که این محتواها بلا استفاده هستند. این افزونه این محتواها را به صورت خودکار پیدا و بیه سازی میکند و باعث میشود که دیتابیس شما به صورت کامل بهینه شود.
[irnot title=”توجه کنید”]این بخش می تواند به صورت دستی توسط خود شما انجام شود و یا این کار را صورت خودکار توسط افزونه انجام دهید و شما فقط باید همانند تصویر زیر این تنظیمات را اعمال کنید.[/irnot]
تنظیمات این بخش را همانند تصویر زیر انجام دهید و بر روی دکمه “Save Changes and Optimize” کلیک کنید.

این کار می تواند توسط شما در phpmyadmin انجام شود ولی اصلا این کار را انجام ندهید!
9 – شبکه تحویل محتوا (CDN)
در این بخش می توانیم تنظیمات مربوط به CDN را انجام دهیم اما این قسمت زیاد مورد استفاده قرار Kمی گیرد چون هر CDN برای خود افزونه و یا کارهایی انجام میدهند که باعث بهینه سازی محتوای سایت می شود و لازم نیست که در این بخش کار خاصی را انجام دهید.
10 – تپش قلب
همانطور که در بالا توضیح داده شد یک اصطلاح در وردپرس وجود دارد که با نام تپش قلب در این بخش استفاده شده است. این کار میتواند بار سرور را کاهش دهد. این افزونه می تواند تپش قلب را به صورت خودکار انجام دهد از شما حتماً باید این گزینه را فعال کنید تا همه کارهای تپشقلب وردپرس را به این افزونه بسپارید.
این بخش شامل دو قسمت است :
- تپش قلب : حتما این گزینه را فعال کنید و همه کارهای تپش قلب و کاهش بار بر روی سرور را به این افزونه بسپارید.
- کاهش یا غیرفعال کردن فعالیت تپ قلب وردپرس : کاهش فعالیت، فرکانس تپش قلب را از دقیقهای یکبار به دو دقیقهای یکبار کاهش میدهد. غیرفعال سازی کامل تپش قلب ممکن است برای افزونهها یا پوستههایی که از این سرویس استفاده میکنند مشکلاتی را ایجاد کند. (این قسمت را برای تنظیمات پیش فرض قرار دهید)
تنظیمات این بخش همانند تصویر زیر انجام دهید و در آخر بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.

بقیه گزینه ها و موارد در بخش ابتدایی مقاله توضیح داده شد اما این گزینه ها در بهینه سازی سایت تاثیر می گذارند و ابزارهایی مانند درون ریزی و برون ریزی در این بخش قرار دارد. البته دقت داشته باشید که در فیلم آموزشی افزونه موشک وردپرس هم این بخش ها را برای شما توضیح دادم تا با همه این گزینه ها آشنا شوید و در صورت نیاز بتوانید از آن استفاده کنید.
? فیلم آموزشی
جمع بندی کلی
در حالت عادی وردپرس بهینه سازی لازم را ندارد و باید حتماً بهینه سازی آن را به صورت دستی انجام دهیم در این آموزش ما به صورت کامل به آموزش افزونه wp rocket پرداختیم و به صورت فارسی ما می توانیم این افزونه را در وردپرس خود نصب کنید و تنظیمات آن را همانند ویدئو و یا مقاله انجام دهیم.
این افزونه همچنان بهترین افزونه بهینه سازی وردپرس هستش و توسط بسیاری از وبمستران بزرگ معرفی شده است و اگر شما هم میخواهید از وردپرس استفاده کنید حتماً باید در مرحله اول این افزونه را در وردپرس خود نصب کنید و تنظیمات آن را انجام دهید.
? حتما بخونید این مقالات رو
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
هرچی تیک دیدی فعال کردیا!!! دمت گرم:)))
همونه کلا این افزونه