افزایش سرعت سایت المنتور

یکی از مهم ترین اقدامات اولیه برای سایت افزایش سرعت سایت المنتور هست. یک سایت کند می تواند عواقب منفی زیادی را برای یک کسب و کار داشته باشد و در بدترین شرایط می تواند فروش سایت و کسب و کار را تا حد زیادی پایین بیاورد. در حالی که فعلا المنتور سریعترین صفحه ساز وردپرس است، ممکن است برخی از وب سایت ها خیلی کند لود شوند و سئوی سایت را تخریب کرده و کاربران را مجبور کند تا از سایت خارج شوند. در این مقاله، بررسی می کنیم که دلیل این همه تاثیر سرعت سایت چی هست و چرا باید در اولین مرحله به افزایش سرعت سایت بپردازیم.
Web Vital یا وب سایت سریع چیست؟!
گوگل همیشه در نمایش نتایج هوشمند است و دستورالعمل های گوگل برای همه دارندگان وب سایت لازم و ضروری است. امسال ، گوگل مقاله را منتشر کرد که سرانجام تعریف روشنی از “وب سایت سریع” به ما می دهد. به این ابتکار عمل Web Vitals گفته می شود – مجموعه ای از شاخص ها برای افزایش کیفیت قابل قبول برای ارائه یک تجربه کاربری عالی در وب. این شرکت ادعا می کند که این ابتکار لازم است تا صاحبان سایت بتوانند درک کنند که یک سایت با کیفیت در قالب معیارهای خاص به نام Core Web Vital چیست. همچنین قبلاً گفته شد که پیروی از این معیارها برای رتبه بندی سایت بسیار مهم است.
Google تشخیص داد که مهمترین فاکتورهای موثر در رضایت کاربر از یک وب سایت سرعت بارگذاری، تعامل و ظاهر است ، بنابراین این سه شاخص اصلی به این ترتیب ظاهر می شوند:
- Largest Contentful Paint (LCP) ، یا همان عملکرد بارگیری. LCP نشان می دهد که چه مدت طول می کشد تا بزرگترین تصویر یا بلوک متنی قابل مشاهده در ویوپورت باشد. تجربه خوب کاربر به این معنی است که LCP در عرض 2.5 ثانیه از زمان شروع بارگیری صفحه رخ می دهد.
- First Input Delay (FID)، یا همان تعامل. FID زمان اولین تعامل کاربر با یک صفحه (مانند کلیک کردن روی لینک) تا زمانی که مرورگر در پاسخ به این تعامل شروع به پردازش می کند ، اندازه گیری می کند. FID باید کمتر از 100 میلی ثانیه باشد.
- Cumulative Layout Shift (CLS) ، یعنی ثبات بینایی. یک معیار مهم و کاربر محور برای اندازه گیری ثبات بینایی است زیرا به تعیین تعداد دفعاتی که کاربران تغییر چیدمان غیرمنتظره را تجربه می کنند کمک می کند – یک CLS پایین به شما اطمینان می دهد که صفحه خوشایند است. صفحات باید CLS کمتر از 0.1 داشته باشند.

برای اطمینان از رسیدن به هدف برای هر معیار ، یک آستانه مناسب برای اندازه گیری، بارگیری صفحه است که در دستگاه های تلفن همراه و دسکتاپ تقسیم شده است. برای کمک به شما در تعیین سرعت بارگذاری صفحه ، گوگل یک افزونه مرورگر وبweb-vitals-extension را منتشر کرده است.
همانند شکل زیر است :

و اکنون بیایید در مورد روش های دیگر تست عملکرد وب سایت و بهینه سازی سرعت Elementor صحبت کنیم.
چگونه سرعت لود وب سایت را تست کنیم؟
علاوه بر این ابزار جدید ، همه ابزارهای اصلی توسعه دهندگان وب Google اکنون از Core Web Vital ها پشتیبانی می کنند ، از جمله PageSpeed Insights ، Lighthouse ، Chrome UX Report API که به تازگی راه اندازی شده است و موارد دیگر.
Google PageSpeed Insights
PageSpeed Insights ابزاری است که سرعت لود صفحه را اندازه گیری می کند. صفحه وب را تجزیه و تحلیل می کند ، نتیجه را در مقیاس و عدد 100 امتیاز نشان می دهد و توصیه هایی برای بهبود آن ارائه می دهد.
این ابزار با توجه به پارامترهای زیر نتایج را برای دستگاه های موبایل و دسکتاپ نشان می دهد:
- First Contentful Paint (FCP)
- Largest Contentful Paint (LCP)
- First Input Delay (FID)
- Cumulative Layout Shift (CLS)
- Speed Index
- Total Blocking Time
و به این ترتیب توصیه ها به شکل زیر نمایش داده می شود.

اصلا عجله نکنید و همه توصیه های گوگل را دنبال کنید. برخی از آنها ممکن است به تجربه کاربر یا عوامل دیگر آسیب برسانند. پس در این بخش باید دقت کنید.
Lighthouse
Lighthouse ابزاری برای بهبود کیفیت وب سایت ها است. این ابزار شامل عملکرد ، قابلیت دسترسی ، سئو ، برنامه های وب پیشرفته و ظاهر است که می توانید در هر صفحه وب اجرا کنید.
این ابزار برای اندازه تست سرعت لود نیست بلکه به طریقی دیگر و روش دیگر عمل می کند. سرعت ارائه محتوای اصلی را تخمین می زند.
[irinfobox]حتما این افزونه را در مرورگر خود نصب کنید چون گزارش هایی ارائه می دهد که این گزارش ها در سایت های تست سئو و محتوا و… به صورت پریمیوم و پولی ارائه می شود.[/irinfobox]
گزارشی همانند تصویر زیر ارائه می دهد :

Lighthouse هم در Chrome Extension و هم در ابزارهای توسعه Chrome DevTools در دسترس است. استفاده از نسخه DevTools توصیه می شود زیرا این امکان را برای تست سایت های تحریم و صفحات تأیید شده فراهم می کند ، در حالی که برنامه افزودنی چنین نیست.
Chrome UX Report API
Chrome UX Report API (معروف به CrUX) داده های عمومی مربوط به تجربه کاربر واقعی میلیون ها وب سایت است. این چیزی شبیه به داده های آزمایشگاهی فرضی نیست!! بلکه واقعی است که از کاربران این حوزه تهیه می شود. همانطور که قبلا گفته شد ، این شامل تمام معیارهای Core Web Vital و همچنین معیارهایی مانند Time to First Byte (TTFB) و First Contentful Paint (FCP) است.
از این ابزا زیاد برای سایت های فارسی استفاده نمی شود و امکان وجود اشتباه در این نوع سایت ها وجود دارد، پس توصیه من هم این هست که از این ابزار استفاده نکنید.

گوگل آنالیتیک (Google Analytics)
Google Analytics یکی دیگر از روش های مناسب برای اندازه گیری سرعت سایت المنتور است. داده هایی که دریافت خواهید کرد با داده هایی که از طریق PageSpeed Insights یا دیگر ابزارها دریافت خواهید کرد متفاوت خواهد بود. و این ها به خاطر دلایلی هست :
Google Analytics داده های کاربران واقعی سایت را فراهم می کند که می توانید آنها را براساس مکان ، دسته تلفن همراه / دسکتاپ و سایر موارد تقسیم کنید.
این داده ها به شما کمک می کند تا تأثیر سرعت بارگذاری صفحه را با رفتار کاربران مقایسه کنید.
اعداد Google Analytics به خودی خود کافی نیستند. اما با کمک آنها می توانید تغییرات عملکرد سایت را پیگیری کنید. به عنوان مثال ، اگر سرعت صفحه کاهش یابد ، می توانید به راحتی بررسی کنید که آیا معیارهای بازاریابی شما (فروش ، بازاریابی و غیره) تحت تأثیر قرار گرفته است.
همچنین ابزارهای دیگری توسط Google وجود دارد که به شما کمک می کند عملکرد وب سایت و سرعت بارگذاری را اندازه گیری کنید ، به عنوان مثال GTmetrix با استفاده از Lighthouse یا Search Console. با استفاده از ترکیبی مناسب از داده هایی که با این ابزارها به دست می آورید ، همراه با توصیه ها ، می توانید شانس خود را به بهترین عملکرد ممکن برسانید. عملکرد خوب نه تنها برای یک تجربه کاربری خوب بلکه برای سئو یک عامل کلیدی است.
جی تی متریکس (GTmetrix)
یکی از ابزار های محبوب برای تست سرعت لود سایت، همین ابزار است که جدیدا کلا آمار و نحوه نمایش گزارش ها را تغییر داده است و می توانید بهترین ابزار برای شما باشد. این ابزار هم مانند سایر ابزارها دارای نسخه رایگان و پریمیوم هست که همون نسخه رایگان می تواند برای تست سرعت سایت شما کافی باشد.

دقت داشته باشید که این ابزار ها فقط برای تست سرعت هستند و باید همه اقدامات را خودتان به صورت دستی انجام دهید تا بتوانید به سرعت ایداه آل خود برسید. نگران نباشید، چون در زیر روش هایی کاربردی را برای شما آموزش می دهیم.
ابزار Pingdom
این ابزار به طور خاص برای اندازه گیری سرعت بارگذاری وب سایت ساخته شده است. این ابزار مشخص می کند که آیا صفحه وب به اندازه کافی سریع است ، یا بسیار کند ، بیش از حد سنگین است و یا سرعت قابل قبولی دارد. از همه مهمتر اینکه این ابزار ابزاری کارآمد است که به شما کمک می کند وب سایت خود را سریع کنید!
تست سرعت وب سایت Pingdom در حال انجام آزمایشات از 7 مکان مختلف است:
- آسیا – ژاپن – توکیو
- اروپا – آلمان – فرانکفورت
- اروپا – انگلستان – لندن
- آمریکای شمالی – ایالات متحده آمریکا – واشنگتن دی سی
- آمریکای شمالی – آمریکا – سانفرانسیسکو
- اقیانوس آرام – استرالیا – سیدنی
- آمریکای جنوبی – برزیل – سائو پائولو
گزارش اولیه به این شکل است:

بخش دیگری از این گزارش شامل توصیه هایی در مورد چگونگی افزایش عملکرد وب سایت ، اطلاعاتی در مورد نحوه توزیع محتوای شما و درخواست های شما و آنچه با تمام منابعی که در صفحه بارگیری می کنید اتفاق می افتد.
قسمت آخر تجزیه و تحلیل درخواست فایل است که نمای گسترده تری از هر درخواست HTTP در سایت شما را نشان می دهد.

همه این اطلاعات به صورت رایگان و تنها با یک کلیک در دسترس است. Pingdom ابزاری مناسب است اما به خاطر داشته باشید که برای اطمینان از صحت داده های دریافتی بهتر است از موارد مختلفی استفاده کنید ، زیرا دهها دلیل احتمالی وجود دارد که وب سایت شما عملکرد کندی دارد.
[irnot title=”توجه کنید”]در تست سرعت سایت حتما سایت خود را در حداقل 3 ابزار تست کنید و به یک ابزار اکتفا نکنید! و همه این گزارش ها را کنار هم قرار دهید و شروع کنید تا اقدامات لازم برای افزایش سرعت المنتور را انجام دهید.[/irnot]
روش های افزایش سرعت سایت المنتور
آیا المنتور سرعت سایت شما را کم می کند؟ البته این مورد مشکل شاید خیلی از کاربران و استفاده کنندگان باشد. با این حال ، جای شک و تردید است که Elementor باعث کند شدن سرعت سایت شما می شود. همانطور که قبلاً از اطلاعات بالا متوجه شدید ، دهها دلیل مختلف وجود دارد که باعث می شود وب سایت عملکرد ضعیفی داشته باشد.
1 – اولین و مهم ترین مورد هاستینگ هست!
بیایید با تغییر سرزنش خودمان شروع کنیم! بله ، گاهی اوقات کند بودن وب سایت تقصیر شما نیست?. این یک وضعیت معمول است که یک سرور صدها سایت را که قدرت سرور مشترک دارند نگه می دارد. به هر حال ، ترافیک شدید معمولاً باعث کند شدن سرعت آنها می شود.
نحوه رفع مشکل :
سعی کنید در اولین قدم دنبال هاست ارزان قیمت نباشید، جون این مورد برای من هم اتفاق افتاد و تقریبا کل هاستینگ های ایرانی را تست کردم. شما هم سعی کنید به یک هاستینگ خوب همانند کلودفلر مهاجرت کنید. (حتما این کار را انجام بدید تا به مرحله بعدی برید.)
لطفاً توجه داشته باشید که حتی پس از مهاجرت ، ممکن است با مشکلات سرعت سرور روبرو شوید ، بنابراین برای اطمینان از انجام صحیح سوئیچینگ باید با پشتیبانی ارائه دهنده میزبان تماس بگیرید. بهتر است از قبل بررسی کنید که میزبان شما خدمات پشتیبانی خوبی ارائه می دهد یا خیر. (پشتیبانی خیلی خیلی مهم است)
[irinfobox]اگر سایت شما وردپرس هست توصیه میکنم که هاست مخصوص وردپرس خریداری کنید چون این نوع هاست ها برای سیستم وردپرس بهینه سازی شده اند.[/irinfobox]
2 – بهینه سازی تصاویر سایت
بله ، به همین سادگی. به طور کلی ، هیچ عکسی نباید بیش از 1 مگابایت باشد. از روی ناآگاهی ، ممکن است برخی از تازه واردان تصاویر بزرگ را توسط CSS فشرده کنند ، اما در پایان ، مرورگر کاربر هنوز تصویر را در اندازه کامل بارگیری می کند. برخی اصلاً به اندازه تصاویر توجه نمی کنند و این نگرش بسیار اشتباهی است.
[irnot title=”بیشتر بدانید”]فرمت SVG که یکی از بهترین فرمت های وکتور هست و خوشبختانه در صفحات وب هم مرسوم شده بهترین فرمت برای تصاویر هست که به صورت کد نمایش داده می شوند و توصیه همه طراحان و وب مستران استفاده از این نوع تصاویر هستند.[/irnot]
چطور تصاوی را بهینه کنیم؟ قبل از اینکه تصاویر را در سایت منتشر کنید، باید این تصاویر را بهینه کنید. برای این کار TinyPNG استفاده کنید. این سایت ابزاری آنلاین هست و تصاویر را تا 70% بهینه می کند و من خودم هم از این سایت استفاده می کنم.

البته ابزارهای زیاد دیگری هم وجود دارد که با یک سرچ همانند تصویر زیر می توانید به همه این ابزاره دسترسی داشته باشید.

گزینه دیگر استفاده از CSS Sprites است. آنها تمام تصاویر موجود در صفحه را در یک فایل واحد ادغام می کنند و بنابراین سریعتر لود می شوند. همچنین ، به فرمت تصویر GoogleP WebP توجه کنید که 26% سبک تر از سایزهای دیگر است.
3 – استفاده از CDN
وقتی سرور وب سایت شما در یک شهر خاص قرار دارد ، اما بازدیدکنندگان از شهرهای دیگر به سایت شما می آیند ، این سرعت پاسخ سرور را کاهش می دهد.
[irirelated]رفع خطاهای رایج در المنتور[/irirelated]
نحوه رفع آن : از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید. این شبکه از سرورهایی در مناطق مختلف جهان تشکیل شده است. وقتی سایت به شبکه متصل است ، کپی هایی از فایلهای منبع وب در سرورهای آن ایجاد می شود و سپس کاربر داده هایی را از سرور نزدیک به خود دریافت می کند. در نتیجه ، سرعت بارگیری افزایش می یابد.
چندین ارائه دهنده عمده CDN مانند Cloudwatch ، MaxCDN و دیگر شرکت ها وجود دارد. ولی در میان این ها “cloudflare” توصیه می شود.
4 – کوچک کردن فایل های بزرگ
فایل ها در حالت عادی بزرگ هستند و باید این فایل ها به حداقل برسند. اگر می خواهید بدانید که ایا این قابلیت در هاست شما فعال است یا خیر، می توانید از ابزار آنلاین https://www.giftofspeed.com/gzip-test/ استفاده کنید.
نحوه رفع مشکل : با استفاده از GZIP Compression زمان انتقال پرونده ها به مرورگر کاهش می یابد. حجم داده های منتقل شده 4-5 بار کاهش می یابد و سرعت بارگیری افزایش می یابد. فعال کردن فشرده سازی کاملاً ساده است. به عنوان مثال ، در Apache شما باید کد های زیر را به فایل .htaccess اضافه کنید:
# compress text, html, javascript, css, xml:
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
# Or, compress certain file types by extension:
<files *.html>
SetOutputFilter DEFLATE
</files>
5 – بهینه سازی کدها
اگر ما از چیزی استفاده نمی کنیم ، بهتر است از شر آن خلاص شویم.? در مورد توسعه وب ، این قانون در اینجا نیز اعمال می شود. کد استفاده نشده همیشه سرعت لود را بالا می برند.
چگونه این مشکل را برطرف کنیم: برخی از افزونه های وردپرس می توانند به شما کمک کنند از شر این کدها خلاص شوید و در واقع حدود 50٪ مشکلات را برطرف می کند ، که در حال حاضر بهتر از هیچ است. اما وقتی کارهای زیادی انجام دادید و سرعت شما هنوز هم چندان خوب نیست، می توانید با ما در تماس باشید تا بهترین روش ها را برای شما معرفی کنیم.
تعدادی روش معمول وجود دارد ، برای مثال قرار دادن CSS در بالای صفحه و اسکریپت ها در انتها. بنابراین ، مرورگر این فرصت را دارد که حتی قبل از شروع همه اسکریپت ها ، رندر صفحه را شروع کند. همچنین ، برای جلوگیری از ذخیره منابع خارجی مرورگرها ، حتماً از کدهای درون خطی CSS و JS خودداری کنید.
و گاهی اوقات ، حذف ساده فضاهای غیرضروری ، ویرگول ، کد استفاده نشده ، قالب بندی و موارد دیگر می تواند در بهینه سازی سرعت صفحه تفاوت ایجاد کند.
برای این مورد افزونه Autoptimize که کاملا رایگان هست از مخزن وردپرس دانلود و در وردپرس خود نصب کنید و بعد از نصب تنظیمات افزونه برای شما نمایش داده می شود و شما باید تیک گزینه های “بهینه سازی کد Javascript؟” و “بهینه سازی کد CSS؟” را قرار بدهید و در آخر بر روی دکمه ذخیره تغییرات و تخلیه کش کلیک کنید.
6 – از هر افزودنی المنتور استفاده نکنید!
استفاده از افزونه های جانبی المنتور می توند به شما کمک کند تا سایت زیبایی داشته باشید و محدودیت های کمتری در طراحی سایت با المنتور داشته باشید، اما استفاده از این افزودنی ها می توانند سرعت سایت را پایین آورند و منابع زیادی از سرور را اشغال کنند.
من خودم در طراحی ها سعی می کنم که از افزودنی ها کلا استفاده نکنم تا سرعت سایت را همیشه در بهینه ترین حالت نگه دارم ولی اگر هاست و cdn خوب داشته باشید این موارد نمیتوانند بر سرعت سایت تاثیری بگذارند.
نحوه رفع مشکل : سعی کنید که کمتر از افزودنی المنتور استفاده کنید.
7 – حذف افزونه های بلااستفاده
کلا افزونه ها در المنتور تاثیر بسیار بسیار زیادی در سرعت سایت دارند چون این افزونه های هر کدام از کدها و فایل هایی تشکیل شده اند و این فایل ها می توانند در زمان لود سایت، بارگذاری شوند و سرعت لود سایت را بالا ببرند. پس برای رفع این مشکل و افزایش سرعت سایت المنتوری باید از افزونه های بلا استفاده پرهیز کنید.
مثال 1 : اگر می خواهید که فیلدهای ووکامرس را سفارشی کنید قرار نیست شما افزونه ای نصب کنید و با چند خط کد آماده می توانید این کار را انجام دهید.
مثال 2 : برای تنظیمات SSL باز هم قرار نیست شما افزونه ای نصب کنید و باز هم با چند خط کد آماده می توانید این کار را انجام دهید.
مثال 3 : برای ریدایرکت صفحات 404 به صفحه اصلی از افزونه استفاده نکنید و با چند خط کد آماده می توانید این کار را انجام دهید.
[irinfobox]خیلی خیلی از افزونه های کاربری ندارند و فقط می توانند سرعت سایت را پایین بیاورند و باید شما از این افزونه ها استفاده نکنید و از کدهای آماده استفاده کنید.[/irinfobox]
8 – ریدایرکت ها را کم کنید
ریدایرکت ها می توانند سرعت سایت را تحت تاثیر قرار دهند چون وقتی شما یک آدرس را در مرورگر خود تایپ می کنید و اینتر را می زنید، 2 مرحله برای رفتن به آدرس مورد نظر رخ می دهد و این کار می توانید سرعت لود سایت را بالا ببرد.
زنجیره های 301 ریدایرکت رندر اسناد وب را کند می کند و علاوه بر این ، اینگونه صفحات نمایه ضعیفی دارند.
نحوه رفع مشکل : هر افزونه سئو همانند افزونه Rank Math دارای بخش ریدایرکت هست و می توانید در این بخش ریدایرت ها را مشاهده کنید و فقط کافیست که این ریدایرکت ها را حذف کنید. چون ریدایرکتی که زمان زیادی در سایت هست باید حذف شود.
9 – بهینه سازی پایگاه داده یا دیتابیس
یکی از اقدامات مهم برای بالا بردن سرعت المنتور این هست که باید دیتابیس را بهینه و پاک سازی کنید البته این کار را نباید به صورت دستی انجام دهید چون دیتابیس حساس هست و امکان دارد که مشکلی پیش بیاید. البته می توانید قبل یک بک آپ تهیه کنید.

برای بهینه سازی دیتابیس در وردپرس از افزونه Wp Optimize استفاده کنید و بهترین افزونه برای این مورد در وردپرس و المنتور محسوب می شود و بهینه سازی دیتابیس را به صورت خودکار انجام می دهد و حتی می توانید این کار را به صورت زمانبندی شده تنظیم کنید.
10 – قالب بهینه نصب کنید
برخی از قالب های وردپرس بسیار سنگین هستند و برای فشرده سازی عناصر خود از اسکریپت های خاص استفاده نمی کنند.
نحوه رفع این مشکل: آیا از قالب کاوا استفاده کنید؟ یا یکی دیگر از قالب های سازگار با المنتور؟ برای اطمینان از اینکه قالب مناسب نیازهای شماست و سرعت سایت را کاهش نمی دهد ، حتماً سرعت آن را با ابزارهای ویژه پس از نصب بررسی کرده و بررسی کنید که آیا در هر مرورگر وب و موبایل به درستی کار می کند.
این قالب بسیار بسیار قالب بهینه برای المنتور هست که بعد از نصب می توانید با سایر قالب ها مقایسه کنید و نتایج خیره کننده را مشاهده کنید.
? فیلم آموزشی
جمع بندی کلی
افزونه المنتور به خاطر مصرف زیاد منابع هاست نسبت به سایر افزونه ها، سایت را کند می کند و باید ب روش هایی این مشکل را حل کنیم. در این مقاله 10 روش را معرفی می کنیم که با این 10 روش به راحتی می توانید سرعت سایت المنتور را تا 70 % افزایش بدهید.
این روش ها توسط خودم استفاده میشه و فعلا روی هر سایتی اعمال می کنم تا 80% سرعت سایت بالا می رود و توصیه می کنم همه این روش ها را پیش بگیرید و بیشتر از همه هاست تاثیر دارد و این مورد را باید حتما جدی بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید